Geladen stroom leaseauto automatisch verrekenen met leasemaatschappij

Hebt u een elektrische leaseauto en laadt u (ook) thuis op? Lees hier hoe u de kosten voor de geladen stroom automatisch kunt laten verrekenen en vergoeden.

De gemaakte stroomkosten voor uw zakelijke leaseauto automatisch laten verrekenen met uw leasemaatschappij? Of met uw werkgever? Daarvoor is een slimme lader nodig, natuurlijk een leasepas plus abonnement. Om de stroomkosten automatisch te laten verrekenen bij thuisladen, via uw eigen laadpaal, koopt u een hightech laadstation zoals binnen de Alfen-serie 'Eve Pro-line'. De stroomkosten voor uw leaseauto kunt u dan (maandelijks) laten vergoeden door uw werkgever / leasemaatschappij, uiterst eenvoudig. De lader zoals de genoemde Alfen heeft een MID gecertificeerde meter – erkend door de Belastingdienst. Via internet bereiken de meterstanden geautomatiseerd de leasemaatschappij of werkgever.

Laadkosten leaseauto verrekenen: wat nodig?

Voor de automatische verrekening via het mobiele netwerk is bij dit type thuislader onder meer een RFID reader en simkaart geïntegreerd. Met de RFID reader kan autorisatie plaatsvinden met uw laadpas. Bekende voorbeelden van leaselaadpassen zijn MultiTankcard, Travelcard en XXImo Card. Omdat (bij de genoemde Eve Pro-line) de simkaart simlockvrij is, kiest u zelf de aanbieder van de laaddiensten en het backoffice systeem. Met de backoffice en het bijgaande webportaal is de met uw laadpaal geladen hoeveelheid elektriciteit online inzichtelijk, 24/7. Dat kan dus via het managementsysteem van Alfen, maar ook via één van de andere bekende dienstverleners, mits compatible met het Open Charge Point Protocol (OCPP).

 

Kosten thuisladen leaseauto automatisch verrekenen

Backoffice voor automatische verrekening

De backoffice houdt onder andere het energieverbruik, ook voor uw werkgever, exact bij. Met behulp van een aanvullend abonnement, zoals bij Alfen en de Eve Pro-line bijvoorbeeld het Plus abonnement van E-Flux, kan er dan direct een automatische verrekening (of opdracht daartoe) van de laadkosten plaatsvinden. Behalve voor het verrekenen van de thuis geladen stroom voor uw leaseauto met uw werkgever / leasemaatschappij, is zo’n slimme lader ook geschikt voor een bedrijf of organisatie bij het factureren van de geladen stroom door en aan hun gasten.

Lader met slimme meter

Een van de bekendste slimme laders met de techniek waarmee u de kosten van het thuis opladen van de leaseauto automatisch kunt laten verrekenen en vergoeden, is zoals gezegd de Alfen Eve Pro-line. Dit is een compacte lader met veel aanvullende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de optie om deze te laten aansluiten op uw slimme meter, met het oog op Dynamic Load Balancing. Deze lader, verkrijgbaar voor verschillende laadvermogens, biedt onder andere ook qua abonnementen en services een groot aantal mogelijkheden. Lees de uitgebreide informatie bij dit product dat u direct onder deze tekst ziet staan (volgt).

 

Lees meer
Filter uw producten

Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Socket
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Deze Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar).

€859,95

Informatie
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Grijs - Socket - Plug & Charge
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Deze Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar). Deze lader is uitgevoerd in het donkergrijs.

€869,95

Informatie
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Grijs - Socket
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Deze Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar). Deze lader is uitgevoerd in het donkergrijs.

€909,95

Informatie
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - 5 meter kabel type 2
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. De Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar). Deze variant is uitgevoerd met 5 meter vaste laadk

€939,95

Informatie
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Grijs - 5 meter kabel type 2
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. De Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar). Deze variant is uitgevoerd donker grijs.

€989,95

Informatie
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - 8 meter kabel type 2
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. De Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar). Deze variant is uitgevoerd met 8 meter vaste laadk

€1.019,95

Informatie
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Loadbalancing - Socket
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Deze Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar). Deze variant is uitgevoerd met loadbalancing.

€1.058,95

Informatie
EVBox Elvi 3-fase 32A 22kW Socket Wi-Fi Zwart
Dit EVBox Elvi Socket laadstation is geschikt voor 1 of 3 fase opladen van uw elektrische auto. Dit mooi vormgegeven laadstation is uitgevoerd met Wi-Fi en geschikt voor zowel type 1 als voor type 2 elektrische auto's.

€1.059,95

Informatie
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Grijs - 8 meter kabel type 2
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. De Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar). Uitgevoerd met een 8 meter lange laadkabel.

€1.069,95

Informatie
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Loadbalancing - Grijs - Socket
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. Deze Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A. Deze lader is uitgevoerd met loadbalancing.

€1.108,95

Informatie
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Grijs - Loadbalancing - 5 meter kabel type 2
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. De Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A. Deze variant is uitgevoerd met loadbalancing.

€1.118,95

Informatie
Alfen Eve Single S-line - 3 x 16A - Loadbalancing - 5 meter kabel type 2
De Alfen Eve Single S-line is een compact Plug & Charge oplaadpunt voor zakelijke en huiselijke toepassingen. De Eve Single S-line is een mooi vormgegeven lader en laadt met maximaal 3 x 16A (instelbaar). Deze variant is uitgevoerd met active loadbalancin

€1.134,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 3