Laadstation voor uw Tesla thuis of op het werk

Voor een Tesla laadbox voor thuis of op het werk bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben laadstations voor 16A en laadstations voor 32A en voor 1 fasig laden of voor 3 fasig laden. U kunt kiezen uit een laadbox, ook wel wandlader genoemd met een rechte kabel of een met een coiled (gedraaide) kabel. U kunt ook een laadbox met een outlet kiezen waarmee u uw bestaande laadkabel (ook voor openbare laadpunten geschikt) kunt gebruiken. Voor de laadbox outlets verwijzen we u graag door naar de categorie outlets.

Type 1 of type 2
U heeft in de basis de keus uit een laadbox outlet (dus zonder vaste kabel) of een laadpunt met een vaste laadkabel van 5 meter. De laadboxen met vaste laadkabel zijn er in 2 soorten, namelijk de type 1 en de type 2. De type 1 heeft een type 1 stekker aan de kabel gemonteerd en de type 2 laadbox heeft een type 2 stekker aan de kabel gemonteerd. Verder op deze pagina tonen we een overzicht van auto’s met een type 1 en auto’s met een type 2 aansluiting.

16A of 32A
Bij de keus tussen de laadcapaciteit van 16A en 32A is het van belang om te weten met welke laadcapaciteit uw auto kan laden. Als dat maximaal 16A is dan heeft het geen toegevoegde waarde om een 32A laadstation te kopen.

1 fasig of 3 fasig
De type 2 laadboxen zijn altijd 3 fasig en type 1 laadboxen zijn altijd 1 fasig uitgevoerd.

Kilowattuurmeter
Optioneel is een KWh meter beschikbaar op de laadbox. In deze lijst met beschikbare wandladers heeft u de keuze uit een laadbox met of zonder KWh meter. We hebben alle beschikbare opties als verschillende producten opgenomen op de site. Een KWh meter is handig als u wilt weten hoeveel stroom u verbruikt voor uw auto. Het kan zakelijk handig zijn om het juiste verbruik privé door te berekenen aan uw bedrijf. 
U kunt ook kiezen voor een laadbox zonder KWh meter erin en een aparte KWh meter installeren of laten installeren in uw meterkast.

Installatie zelf doen of zelf regelen?
Bij de installatie van uw laadstation adviseren wij om een erkend installateur te benaderen. De installateur kan met de technische specificaties van uw laadbox prima bepalen wat er moet gebeuren om de installatie goed uit te voeren.

Installatie door ons laten doen? Dat kan!
Wij kunnen ook voor u uw installatie regelen. Bel ons en we zorgen dat alles voor de installatie van uw laadbox of laadpaal geregeld wordt.  

Vergroten van uw netaansluiting en/ of stoppenkast
Het kan nodig zijn dat uw netaansluiting vergroot moet worden (zeker als u uw Tesla sneller wilt kunnen laden met 3 fasen) omdat u meer stroom gebruikt bij het laden van uw auto. Om hiervan zeker te zijn is het van belang de netbeheerder te benaderen en deze aan te geven met welk vermogen en met welke laadbox u uw auto wilt gaan opladen. De netbeheerder kan dan aangeven of uw aansluiting geschikt is of dat deze uitgebreid moet worden. Deze conclusie kan uw installateur waarschijnlijk ook prima trekken als deze de specificaties van de laadbox kent en uw aansluiting en stoppenkast in uw woning of bij op het werk.

In Nederland zijn de netaansluitingen voor huishoudens in 95% van de gevallen uitgevoerd met 1-fase 35 (soms 40 ampere) of 3-fase 25 ampere (3 x 25A). Een 3,7kW (1 x 16A) kan hierdoor altijd geplaatst worden zonder uitbreiding of verzwaring van uw netaansluiting. Elk laadstation dient op een separate groep in de meterkast aangesloten te worden. Indien fysiek geen ruimte is voor een extra groep, dan plaatsen wij een extra installatiekastje in de meterkast met de extra groep van het laadpunt.

Let op: Verzwaring van uw aansluiting van 3 x 25 ampere naar 3 x 35 ampere moet u proberen te voorkomen. Hiermee verhoogt u het jaarlijks vastrecht van uw aansluiting en daarmee de kosten met 600 euro en veelal is deze uitbreiding niet nodig.

 

Lees meer
Filter uw producten

SALE Ratio Laadstation type 2, 32A, 3 fase, rechte laadkabel
Ratio Laadstation type 2, 32A, 3 fase, rechte laadkabel
Hoge kwaliteit Ratio laadbox met vaste type 2 laadkabel geschikt voor 3 fasig 32A opladen van uw elektrische auto. Inclusief Tesla knop op de stekker.

€749,95 €699,95

Informatie
SALE Ratio Laadstation type 2, 32A, 3 fase, laadkabel spiraal
Ratio Laadstation type 2, 32A, 3 fase, laadkabel spiraal
Hoge kwaliteit Ratio laadbox met vaste type 2 coiled laadkabel (spiraal) geschikt voor 3 fasig 32A opladen van uw elektrische auto. Inclusief Tesla knop op de stekker.

€799,95 €749,95

Informatie
SALE Ratio Home Box Plus type 2, 32A, 3 fase, rechte laadkabel + KWh meter
Ratio Home Box Plus type 2, 32A, 3 fase, rechte laadkabel + KWh meter
Hoge kwaliteit EV laadbox/ laadstation met vaste type 2 laadkabel geschikt voor 3 fasig 32A opladen van uw elektrische auto. Dit laadstation heeft een ingebouwde digitale KWh meter. De stekker op deze lader heeft een Tesla button.

€979,95 €819,95

Informatie
SALE Ratio Solar Box 32A 3 fase met 5 meter vaste laadkabel type 2 - Tesla button
Ratio Solar Box 32A 3 fase met 5 meter vaste laadkabel type 2 - Tesla button
Met de Ratio Solar Box kunt u uw elektrische auto opladen met 100% gratis opgewekte energie van uw zonnepanelen. De Solar Box is uitgevoerd met active loadbalancing. Deze variant is tevens uitgevoerd met Tesla button.

€1.049,95 €899,95

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1