Laadpunt thuis

Wanneer u een elektrische auto aanschaft, is het wel zo handig als u deze thuis op kunt laden. U heeft dus voor thuis een laadoplossing nodig. Qua laadpunten zijn er verschillende opties. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mobiel laadpunt maar ook voor een vast laadstation. Waar uw voorkeur ook naar uit gaat, op Laadkabeldiscounter.nl vindt u een breed scala aan kwalitatief hoogwaardig laadstations en mobiele thuisladers.

Een mobiele thuislader
Het voordeel van een mobiele thuislader is dat u hierbij geen vast laadstation of laadpaal hoeft te (laten) installeren. Met een mobiele thuislader kunt u namelijk gewoon gebruik maken van uw 220V stopcontact. Let er hierbij wel op dat dit alleen mogelijk is wanneer u voldoende heeft aan een laadvermogen van 1 x 16 ampère. Zorg er daarnaast voor dat u de mobiele lader aansluit op een aparte groep omdat u anders risico loopt dat de stoppen doorslaan.

Een vast laadstation
Een (vast) laadstation of laadpaal is een goed alternatief voor een mobiele thuislader. Met een laadbox of laadpaal maakt u geen gebruik van een los stopcontact. U heeft dus geen last van losse kabels op de grond. Daarbij zijn laadboxen en laadstations erg handig in gebruik. U kunt kiezen voor een laadstation met installatie aan de muur of voor installatie op een laadpaal. Laatstgenoemde is ideaal als wandbevestiging niet mogelijk is.

Vaste laadkabel of outlet?
Wanneer u kiest voor een vast laadstation en u weet met welk amperage u wilt laden, is het aan u of u kiest voor een vaste laadkabel of een zogenaamde outlet. Hieronder staan beide opties kort beschreven.

Laadstation met een vaste laadkabel
Een laadstation met een vaste laadkabel biedt u maximaal gebruiksgemak. Het enige wat u namelijk na het parkeren van auto hoeft te doen is de kabel uit het station pakken en deze inpluggen. U heeft bij een laadstation met vaste kabels doorgaans keuze uit 2 typen kabels: een rechte of een gekrulde variant. Een gekrulde kabel reikt weliswaar minder ver dan een rechte, maar er blijft wel altijd wat spanning op de kabel staan waardoor deze niet op de grond komt te liggen. Een rechte kabel is doorgaans wat langer dan een gekrulde waardoor u wat flexibeler bent als het gaat om het parkeren ten opzichte van het laadpunt. U hoeft dus niet pal naast het oplaadpunt te parkeren.

Outlet
Als u kiest voor een outlet, kiest u voor een laadstation zonder vaste kabel. Laden met een outlet werkt dus in feite hetzelfde als laden bij een openbaar laadstation. Een outlet is ideaal voor wanneer u al een laadkabel heeft en u flexibiliteit zoekt. U kunt de kabel namelijk zowel thuis als onderweg gebruiken. Nadat u uw auto geparkeerd heeft, pakt u uw laadkabel uit de auto en plugt deze in in uw auto én in de outlet. Let op: een outlet heeft altijd een type 2 stopcontact, net als bij openbare laadpunten. 

 

Lees meer