Auto met 1 x 32A laadvermogen? Hoe benut u dit laadvermogen maximaal?

Ratio EV Transformer ChargerHeeft u een auto die met 1 fase 32A kan laden? En heeft u thuis een aansluiting met bijvoorbeeld 3 x 20A? Dan kunt u uw auto niet met de maximale snelheid opladen. En dat is jammer. Ratio heeft daar nu een oplossing voor, de Ratio EV Transformer Charger. De EV Transformer Charger transformeert uw huidige 3 fase lage stroomaansluiting tot een 1 fasige 32A aansluiting waarmee u uw auto met het maximale laadvermogen kunt opladen.

Snel opladen is altijd fijn
Snel uw auto kunnen opladen is altijd fijn. Er ontstaat altijd wel eens een situatie waarin u nog 1 of misschien 1,5 uur over heeft voordat u vertrekt. U wilt uw auto even snel maximaal opladen (anders haalt u wellicht uw bestemming niet eens). In dit soort situaties is het fijn als u met het maximale laadvermogen kunt laden. In het geval van een auto met 1 fase 32A laadvermogen scheelt dat de helft. Met de EV Transformer Charger laadt u uw auto niet met 1 x 16A, maar met 1 x 32A (twee keer zo snel dus) en u gebruikt slechts 16A van uw aansluiting (u houdt dus enkele ampères over voor andere verbruikers in uw thuisnet of op de zaak).

Vergroten aansluiting kost veel geld
U kunt natuurlijk ook uw aansluiting thuis of op het werk vergroten naar 3 x 35A. Hiermee kunt u dan ook van uw maximale laadvermogen gebruik maken. Dit vergroten van uw aansluiting thuis of op het werk kost echter een hoop geld. Niet alleen de aansluiting zelf kost geld om aan te laten passen, de vastrechtskosten op jaarbasis zijn vervolgens vele hondenden euro’s hoger (meestal zo rond de 600 euro per jaar hoger). U verdient uw speciale 1 fase 32A laadstation op deze manier dus gemakkelijk terug.

De auto’s waarvoor de Ratio EV Transformer Charger zeer geschikt is zijn:

  • Jaguar I-Pace
  • Hyundai Kona
  • Hyundai Ionic
  • Nissan Leaf (2018)
  • Nissan e-NV200 (2018)
  • BMW i3 met 22kWh accu

De specificaties van de Ratio EV Transformer Charger zijn als volgt:

Behuizing Metaal, beige gepoedercoat (IP23)
Afmetingen 500x400x250mm
Gewicht 48 kg
Laadkabel Type 2, lengte 5m
Voeding (input) 16A, 400V (3 fase)
Max. laadvermogen (output) 1 x 32A (7,2 kW)
Laadkabel details H07BZ5-F 3G6,00mm² + 3x0,50mm²


Klik hier om de Ratio EV Transformer Charger te bekijken en eventueel te bestellen.

 

Disclaimer
Ondanks een grote mate van zorgvuldigheid in het vervaardigen van de content op deze pagina, is Laadkabeldiscounter.nl niet aansprakelijk voor onverhoopte fouten, onvolledigheid of andere tekortkomingen van deze uitleg. Noch kan Laadkabeldiscounter.nl, zijnde wederverkoper en géén installateur, aansprakelijk worden gesteld voor enig foutief gebruik van de via ons gekochte producten en eventuele negatieve gevolgen daarvan. Lees altijd de gebruiksaanwijzing, ken de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en win bij twijfel altijd verder informatie in. Zie ook onze disclaimer: 4.b Content en aansprakelijkheid.