Wallbox Pulsar – hulp bij het kiezen van het juiste model (Pulsar Plus, Max of Pro)

Keuzehulp: welke Wallbox Pulsar is het meest geschikt voor de gewenste toepassing? Lees hier over de onderlinge verschillen tussen de Wallbox Pulsar Plus, de Max en de Pro.

Wallbox biedt slimme oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen. De laadstations kenmerken zich door 1) het gebruik van geavanceerde technologie, 2) een compact, herkenbaar design en 3) gebruiksvriendelijke communicatie tussen auto en lader.

Waar staat elke Wallbox Pulsar bekend om?

De Wallbox Pulsar heeft meerdere overeenkomstige kenmerken, ongeacht of het de Plus, de Max of de Pro betreft.

Het is in alle gevallen een praktisch en intelligent laadsysteem, zowel voor elektrische voertuigen als plug-in hybriden. De Pulsar is sterk gericht op het bereiken van maximale laadprestaties en beschikt over een geavanceerde laadtechnologie.

Slanke modellen
Dit model laadstation is bovengemiddeld compact. Zowel wat betreft functie als stijl is het kleine en strakke ontwerp verkrijgbaar in meerdere mooie, mat uitgevoerde kleuren. Door het kleine, gestroomlijnde ontwerp is het ook makkelijk op maat te installeren, integreren en te gebruiken voor verschillende bestemmingen. Van de garage thuis en bedrijfsparkeerterrein tot praktische inzetbaarheid op een openbare parkeerplaats.

Monitoring op afstand
De gebruiker kan met deze Wallbox eenvoudig het energieverbruik real time monitoren, de laadhistorie raadplegen, laadsessies plannen en zelfs de Pulsar op de goedkoopste momenten laten laden, namelijk via het myWallbox platform dan wel de Wallbox app. Tot zover de belangrijkste algemene eigenschappen van elke Wallbox Pulsar.

Verschillen Pulsar Plus, Max en Pro
Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen de Pulsar Plus, de Pulsar Max en de Pulsar Pro?

 

Wallbox Pulsar Plus

De Pulsar Plus is het basismodel van deze Wallbox laadstations. Het voldoet daarmee, om te beginnen, aan de bovengenoemde eigenschappen. De Plus is compatibel met alle Type 2 elektrische en hybride auto's, en levert een vermogen van 7,4 kW tot 22 kW (6A tot 32A).

Smart Home, DC-lekkage protectie, Eco Smart
Wifi of Bluetooth geeft toegang tot het myWallbox laadbeheerplatform. Daarmee is deze lader technisch uitstekend voorbereid op Smart Home toepassingen. Ook een DC-lekkagebescherming is standaard onderdeel van de Pulsar Plus. Verder zijn alle Pulsars compatibel met Wallbox-energiebeheersystemen, zoals Eco Smart. Daarmee is deze serie laadstations van Wallbox goed te matchen met slim gebruik van zonne-energie.

Halo Light
Daarnaast geeft de LED-functie Halo Light de actuele status weer van de laadactiviteit en eventueel optredende fouten, via een meervoudig kleur-gecodeerd display. De Pulsars beschikken verder onder meer over dynamisch laadbeheer: voor het automatisch aanpassen van de laadsnelheid, ter voorkoming van overbelasting van het thuissysteem.

 

De Wallbox Pulsar Max versus de Wallbox Pulsar Plus

De Pulsar Max is de opvolger van de Pulsar Plus. Logischerwijs beschikt deze dus óók over de standaard kenmerken en voordelen zoals hiervoor beschreven. Maar wat zijn de verbeteringen ten opzichte van het vorige model? Dat zijn er meerdere. We sommen ze puntsgewijs op.

De Pulsar Max:

  • Is nog robuuster ontworpen, tevens krasbestendig(er);
  • Is nog eenvoudiger te installeren;
  • Heeft iets meer interne ruimte en is net een slagje groter
  • Heeft een verbeterde IK10-beschermingsgraad (schok- en valbestendigheid) en IP55-bescherming (stof- en spuitwaterdicht);
  • Heeft een eenvoudig(er) te installeren achterplaat;
  • Heeft een verbeterde, nog snellere CPU voor extra snelle en efficiënte verbindingen (denk aan wifi, Bluetooth maar óók aan koppelingen met TIBBER);
  • Is nog geschikter voor grotere laadinstallaties; de Pulsar Max kan via de functie ‘Power Sharing’ de stroom efficiënt verdelen tot over wel 100 laders tegelijkertijd;
  • Heeft spraakbesturing via Amazon Alexa of Google Assistant
  • Heeft een vernieuwde Halo Light Standby-functie: het lampje schakelt na 8 seconden activering automatisch uit. Inclusief software updates (geldt voor elke Pulsar).

 

 

De Pulsar Plus en Pulsar Max versus de Pulsar Pro

Wat is kenmerkend voor het laadstation Wallbox Pulsar Pro, in vergelijking met de andere Wallbox Pulsars (de Plus en de Max)? De laadoplossing Pulsar Pro is meer gemaakt voor bedrijfsmatig en zakelijk gebruik. De Pro is dan ook vooral te vinden op locaties zoals parkeerterrein en wagenpark. Dit type biedt ook een verhoogde betrouwbaarheid voor bijvoorbeeld gebruik bij wooncomplexen en op andere grotere, gedeelde parkeerruimtes.

De Pulsar Pro is sterk gericht op het bereiken van laadefficiency en kostenbesparing bij grootschalig gebruik, en heeft daarvoor meerdere functies:

4G geconfigureerd

De vooraf geconfigureerde 4G-connectiviteit zorgt voor een (nog) snellere installatie. Dit, in combinatie met het bijbehorende data-abonnement, maakt de installatie niet alleen sneller, maar ook makkelijker én storings-ongevoeliger. Dit mede door tijdige software-updates, via het genoemde 4G.

Aan de gebruiksvriendelijke installatie draagt ook het extra slimme en gebruiksvriendelijke ontwerp van de achterplaat bij.

Business Licentie voor uitgebreid zakelijk beheer

Na de installatie houdt het zakelijke streven naar efficiëntie natuurlijk niet op. Bij aankoop van een Pulsar Pro hoort ook een myWallbox Business-licentie. Deze biedt bedrijfseigenaren en verantwoordelijke managers uitgebreide tooling om de laadprocessen te stroomlijnen, inclusief het zakelijk beheer ervan. Denk bij het laatste aan zaken als gebruikerstoewijzing, laad- en kostenrapportages en geautomatiseerde assistentie voor facturering.

OCPP compatibel

De Wallbox Pulsar Pro is OCPP compatible. Het Open Charge Point Protocol beschrijft de communicatie tussen oplaadpunt en backofficesysteem. Dankzij de OCPP-compatibiliteit kan de Pulsar Pro naadloos elk backend-systeem integreren. Dat vereenvoudigt professioneel laadbeheer.

Extra focus op service, onderhoud en veiligheid

De beveiliging is bij de Pulsar Pro van extra hoog niveau. Hetzelfde geldt voor de standaard van de service en maintenance. Daarmee beschermt Wallbox de Pro laadstations tegen diverse risico’s; van cyberdreiging tot fysieke schade. Een verschil met de Pular Plus en Pulsar Max is bijvoorbeeld ook het ontwerp van de oplaadkabel. Bij eventuele beschadiging daarvan is het vervangen van de kabel snel en eenvoudig. Dat voorkomt zoveel mogelijk de onderbreking van het laadproces.

RFID & NFC

De Pro is ingericht voor een soepele authenticatie met RFID (Radio Frequentie Identificatie), NFC (Near Field Communication ofwel korte afstandscommunicatie) en de myWallbox-app. Dit vereenvoudigt en vooral versnelt het starten van laadsessies.

Dynamic Power Sharing tot 100 opladers

Bij ondernemen hoort kostenefficiency. Een groot voordeel in dezen van de Wallbox Pulsar Pro is de uitgebreide functie van dynamische Power Sharing. De Pulsar Pro kan efficiënt stroom distribueren naar wel 100 laders zonder dure aanpassingen te hoeven verrichten aan de infrastructuur. Deze functie is overigens ook aanwezig bij de Wallbox Pulsar Max.

Snellere CPU

Net als de Pulsar Max heeft ook de Pulsar Pro een verbeterde, nog snellere CPU voor extra snel en efficiënt laden.

Nauwkeurige vermogensmeter: 98+ procent

De Pulsar Pro heeft een vermogensmeter met sterke nauwkeurigheid: met een foutpercentage van minder dan 2 procent.

 

 

Meer weten?

Op zoek naar meer informatie? Wij helpen u graag.

Kijk voor alle specificaties van de verschillende modellen op het gewenste product. 

De lijst met de Pulsar Plus, Max en Pro laadstations vindt u hieronder.

 

 

Lees meer
Filter uw producten
SALE Wallbox Front voor Pulsar en Pulsar Plus - Wit
Wallbox Front voor Pulsar en Pulsar Plus - Wit
Dit witte Wallbox front is geschikt voor de Wallbox Pulsar en Wallbox Pulsar Plus. U kunt dit front gebruiken als vervanging voor een eventueel kapot front.

€39,95 €34,95

Informatie
SALE Wallbox Front voor Pulsar en Pulsar Plus - Zwart
Wallbox Front voor Pulsar en Pulsar Plus - Zwart
Dit zwarte Wallbox front is geschikt voor de Wallbox Pulsar en Wallbox Pulsar Plus. U kunt dit front gebruiken als vervanging voor een eventueel kapot front.

€49,95 €39,95

Informatie
SALE Wallbox Pulsar Plus 11 kW - EV Laadstation Wit type 2 met vaste rechte laadkabel
Wallbox Pulsar Plus 11 kW - EV Laadstation Wit type 2 met vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar Plus 11 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetooth

€729,95 €599,00

Informatie
SALE Wallbox Pulsar Plus 11 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
Wallbox Pulsar Plus 11 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar Plus 11 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetooth

€729,95 €599,00

Informatie
SALE Wallbox Pulsar Plus 22 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
Wallbox Pulsar Plus 22 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar Plus 22 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetooth

€749,95 €614,00

Informatie
SALE Wallbox Pulsar Plus 22 kW - EV Laadstation Wit type 2 met vaste rechte laadkabel
Wallbox Pulsar Plus 22 kW - EV Laadstation Wit type 2 met vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar Plus 22 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetooth

€749,95 €614,00

Informatie
SALE Wallbox Pulsar Plus 7,4 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
Wallbox Pulsar Plus 7,4 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar Plus 7,4 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetoot

€699,95 €639,95

Informatie
SALE Wallbox Pulsar Plus 7,4 kW - EV Laadstation Wit type 2 met vaste rechte laadkabel
Wallbox Pulsar Plus 7,4 kW - EV Laadstation Wit type 2 met vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar Plus 7,4 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetoot

€699,95 €639,95

Informatie
SALE Wallbox Pulsar Plus 7,4 kW - EV Laadstation Zwart type 1, vaste laadkabel
Wallbox Pulsar Plus 7,4 kW - EV Laadstation Zwart type 1, vaste laadkabel
De Wallbox Pulsar Plus 7,4 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetoot

€699,95 €639,95

Informatie
SALE Wallbox Pulsar Plus 7,4 kW - EV Laadstation Wit type 1, vaste laadkabel
Wallbox Pulsar Plus 7,4 kW - EV Laadstation Wit type 1, vaste laadkabel
De Wallbox Pulsar Plus 7,4 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetoot

€699,95 €639,95

Informatie
SALE Wallbox Pulsar Max 11 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met 5 meter vaste rechte laadkabel
Wallbox Pulsar Max 11 kW - EV Laadstation Zwart type 2 met 5 meter vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar Max 11 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetooth.

€889,95 €719,00

Informatie
SALE Wallbox Pulsar Max 22 kW - EV Laadstation Wit type 2 met 5 meter vaste rechte laadkabel
Wallbox Pulsar Max 22 kW - EV Laadstation Wit type 2 met 5 meter vaste rechte laadkabel
De Wallbox Pulsar Max 22 kW is een compacte, praktische en intelligente oplader voor elektrische voertuigen en is eenvoudig aanpasbaar aan elke installatie thuis of op de zaak. Beheer kan via de Wallbox-app, via de myWallbox-portal, via wifi of Bluetooth.

€959,95 €724,00

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 3