Laadpaal Wallbox vervangen

Is de laadpaal van Wallbox aan vervanging toe? Los van de reden waarom, is een Wallbox laadpaal vervangen eenvoudig als hetzelfde model er voor in de plaats komt. Maar ook een ander Wallbox laadstation model kopen, kan zeker voordelen hebben.

Bij het vervangen kunt u kiezen voor hetzelfde model als de originele. Of voor een upgrade van die oudere Wallbox laadpaal. Natuurlijk kunt u ook een ander merk kopen. In onze webshop staan laadpalen van alle merken en we hebben alle modellen.

Wallbox laadpalen

Zo ook de modellen van Wallbox:

 • Wallbox Pulsar
 • Wallbox Pulsar Plus
 • Wallbox Copper
 • Wallbox Commander 2
 • En nieuwere + komende modellen!

In varianten zoals outlet / vaste kabel, diverse ampèrages / kW, type 1 en type 2.


Let op bij het vervangen van een Wallbox laadpaal

Een nieuwe Wallbox laadpaal kopen om de vorige mee te vervangen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. De oude is kapot, de garantietermijn is verstreken en/of deze werkt niet echt meer zoals het zou moeten. Een andere veelgehoorde reden om de Wallbox te vervangen, is om het laden van de elektrische auto (flink) te kunnen versnellen.

Let op, wij hebben de volgende aandachtspunten bij de keuze voor het vervangende model. Wordt het precies dezelfde, wordt het een upgrade van hetzelfde model, of een geheel nieuwe Wallbox laadpaal? De voordelen en nadelen van elke optie komen hier aan bod.

Wallbox laadpaal vervangen


Dezelfde Wallbox laadpaal kopen

Exact hetzelfde laadstation van dit merk kopen?


VOORDELEN:

 • U weet precies wat u koopt
 • U weet al hoe de lader werkt
 • Het scheelt uitzoekwerk
 • Het kan een voordelige keus zijn
 • Het vervangen en aansluiten is heel eenvoudig

Wat betreft de eerste drie punten: de keuze is snel gemaakt. Géén online zoektocht. Als het betreffende model Wallbox laadpaal altijd goed is bevallen, kiest u voor gemak en zekerheid.

Wat betreft het laatste punt: opnieuw installeren, evenals configureren is hier niet nodig. Dat scheelt tijd en kosten (voor een installateur en accessoires). Een paar schroeven uit de vaste sparingen, de nieuwe laadpaal met dezelfde schroeven erin, en de Wallbox laadpaal is vervangen. Wellicht is een andere netwerkkabel nodig, maar ook dat is verder zo voor elkaar.

Tip: vergeet niet de nieuwe laadpaal aan te melden bij uw laadabonnement provider! Geef het nieuwe ID-nummer van de lader door aan betreffende partij zoals GreenFlux of E-Flux.


NADELEN:

 • Het model laadstation kan verouderd zijn
 • U mist mogelijk functionaliteiten en toepassingen (kWh, wifi, load balancing?)
 • U mist mogelijk ook extra snelheid van laden
 • Het kan lastig of zelfs onmogelijk zijn om het originele model nog te vinden (Laadkabeldiscounter.nl heeft echter ook vele originele Wallbox modellen online beschikbaar!)

Wat betreft het laatste punt: zorg dat u vooraf precies weet welk type Wallbox lader het gaat. Er kunnen namelijk kleine verschillen zijn, die wel degelijk uitmaken. Maar welke had/heeft u ook alweer? Soms is dat nog wat lastig te achterhalen. Daarom ons volgende advies:

 • Kijk op het stickertje op het apparaat, meestal te vinden aan de onderzijde of zijkant.
 • Is dat stickertje niet (meer) aanwezig of niet meer leesbaar? Zoek en pak dan de factuur en/of de handleiding erbij. Daarop staat zeker óók het model en het type.
 • Factuur of handleiding niet meer binnen bereik? Stuur ons een foto van de laadpaal en/of eventueel van de meterkast. Dan kunnen we zeker helpen kijken!
 • Een andere tip: in onze webshop staan bij elke Wallbox laadpaal meerdere foto’s. Veel van deze afbeeldingen hebben we zelf gemaakt, waarbij we ook hebben ingezoomd op de details. Via onze foto’s kunt u meestal vrij snel uw ‘eigen’ lader herkennen.

Wallbox laadpaal vervangen


Een nieuwer model van de Wallbox laadpaal kopen

Wederom een Wallbox laadpaal kopen, maar dan een nieuwer model?


VOORDELEN:

 • U behoudt hetzelfde type laadpaal, maar dan in de nieuwste variant!
 • U weet dus wat de voordelen van dat Wallbox laadstation zijn
 • Een upgrade van het originele model biedt nieuwe functionaliteiten en technieken
 • Makkelijker online te vinden (al heeft Laadkabeldiscounter.nl ook de oudere modellen nog!)
 • Veelal geeft een upgrade de kans om het opladen te versnellen (!)

Wat betreft het laatste punt: sneller laden is vaak zelfs dé reden om de laadpaal te vervangen door een nieuwere versie van het bestaande model. Ons advies daarbij is: bekijk ook de zekering in de meterkast. In een gemiddeld huishouden is 16 ampère de standaard, maar voor sneller opladen is zelfs tot maximaal 32 ampère (soms) mogelijk… Overleg hierover wel altijd met een professioneel installateur. Deze kan bepalen in hoeverre een hoger ampèrage mogelijk is binnen de bestaande stroomnetaansluiting. Hetzelfde geldt voor load balancing. En zo ja, welke aanpassingen er daarvoor dan nodig zijn.

Méér lezen, zoals over het versnellen van EV laden? Zie onze uitleg bij Laadpaal vervangen.


NADELEN:

 • Vanzelfsprekend zal een nieuwere Wallbox laadpaal meestal iets duurder zijn
 • Mogelijk zijn er net een paar meer aanpassingen nodig bij het plaatsen ervan

Wat betreft het laatste punt: denk aan een nieuwe netwerkkabel tussen meterkast en lader.

Wallbox laadpaal kopen


Bij vervanging kiezen voor een ander merk laadpaal (en dus ook model)

Geen Wallbox, maar bijvoorbeeld een CTEK, Charge Amps, EO, EVBox, EVHUB, LS24, Myenergi, Ratio, Telwin, Alfen of Webasto laadpaal kopen ter vervanging? Dat kan natuurlijk óók. Op de bestaande aansluitingen in de meterkast zijn immers, door een installateur, altijd wijzigingen aan te brengen. Net zoals dat (deels) gebeuren moet bij het plaatsen van een upgrade van hetzelfde merk/model. Bekijk de mogelijkheden en raadpleeg desgewenst Laadkabeldiscounter.nl. Wij kunnen altijd helpen met de keuze voor de laadpaal. Ook bij het eventueel vervangen van een Wallbox laadpaal door een ander merk.

Installeren en aansluiten
Naast een los Wallbox laadstation verkopen, kunnen we ook assisteren bij plaatsing, installatie en aanpassen van aansluiting en meterkast. Dit doen we voor zowel particulieren als bedrijven.

 

Disclaimer
Ondanks een grote mate van zorgvuldigheid in het vervaardigen van de content op deze pagina, is Laadkabeldiscounter.nl niet aansprakelijk voor onverhoopte fouten, onvolledigheid of andere tekortkomingen van deze uitleg. Noch kan Laadkabeldiscounter.nl, zijnde wederverkoper en géén installateur, aansprakelijk worden gesteld voor enig foutief gebruik van de via ons gekochte producten en eventuele negatieve gevolgen daarvan. Lees altijd de gebruiksaanwijzing, ken de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en win bij twijfel altijd verder informatie in. Zie ook onze disclaimer: 4.b Content en aansprakelijkheid.

 

Laadpaal Wallbox vervangen