Welke lengte van de laadkabel?

Welke lengte van de laadkabel heeft u nodig? Voor het opladen van de elektrische auto kunt u kiezen uit kabels van 4 meter, 6 meter, 8 meter en 10 meter. Maar ook korter of langer - dus geheel op maat - behoort zeker tot de mogelijkheden. 

Een laadkabel van 6 meter wordt vaker dan gemiddeld gekocht. Deze lengte geeft de nodige flexibiliteit, zodat u in principe bij geen enkel gangbaar laadpunt hoeft te passen en meten. De auto hoeft hierbij niet overdreven nauwkeurig bij het laadstation geparkeerd te staan. Een ander voordeel van een lengte van 6 meter is dat de kabel niet al te zwaar is en evenmin log.

Benodigde lengte hangt af van de parkeer-laadsituatie
Maar natuurlijk is er ook een kortere 4-metervariant mogelijk, of juist een langere laadkabel van 8 meter of zelfs 10 meter. Maak zorgvuldig uw keus, want een te korte laadkabel geeft elke laadbeurt weer ergerniswekkend ongemak. Kijk daarbij goed naar uw eigen laadsituatie zoals die doorgaans zal zijn. Gebeurt het opladen van de elektrische of hybride auto veelal thuis of op een ander, bekend laadpunt? Is de afstand tussen laadstation en auto daarbij zeker weten klein genoeg?

Vergeet niet rekening te houden met het gewicht
Of laadt u uw auto veel op bij vooraf onbekende laadpunten en wilt u méér zekerheid en flexibiliteit? In dat geval is een langere lader voor uw auto een beter idee. Houdt daarbij, zoals vermeld, extra rekening met het gewicht en de hanteerbaarheid van de extra lange laadkabel. Overigens hebben ook het aantal fasen en het amperage effect op het aantal kilogram. Zo weeg een 3-fasige kabel méér dan een 1-fasige kabel, en een 32A kabel méér dan een 16A-variant.

Laadkabel auto verlengen? Een extra korte of lange kabel?
Wilt u de laadkabel van de elektrische auto nog verder verlengen? Of juist een korte laadkabel? Laat ons exact de gewenste lengte weten en we maken deze voor u op maat. Levertijd: slechts enkele werkdagen. Een té lange laadkabel raadt Laadkabeldiscounter.nl u echter niet aan. Voor (zelfs) een kwaliteitskabel geldt namelijk dat er te veel spanningsverlies optreedt vanaf een lengte van zo'n 20 meter. Daarnaast is óók het genoemde gewicht vanaf een kilo of 15 absoluut een extra aandachtspunt.

Twijfel?
Neem contact met ons op: 0251-748742 of [email protected].

 

Lees meer