Laadbox thuis

Als u in het bezit bent van een elektrische auto, zult u deze geregeld op moeten laden. U kunt hiervoor gebruik maken van openbare oplaadpunten maar het is ook wel zo handig om thuis een oplaadmogelijkheid te hebben. U heeft in dat geval een laadbox voor thuis nodig. Een oplaadstation bij uw huis stelt u in staat uw elektrische auto wanneer u wilt op te laden. U kunt dit bijvoorbeeld ’s avonds of ’s nachts doen, zodat u de volgende dag weer met een volle accu op weg kunt.

Het voordeel van een laadbox aan huis
Kort gezegd biedt een laadbox aan huis een stuk vrijheid. Het laadpunt is immers altijd vrij (er van uitgaande dat u het oplaadstation niet met andere auto-eigenaren deelt). Zodoende kunt u er gebruik van maken wanneer u wilt en zorgt u ervoor dat de accu tijdig opgeladen is. Niets is vervelender dan onderweg met een lege accu komen te staan. Een laadbox aan huis zorgt er bovendien voor dat uw auto snel opgeladen wordt. U kunt qua montage kiezen voor een laadbox die aan de muur bevestigd wordt of voor een laadbox die op een laadpaal bevestigd wordt.

Laadbox aan de wand of een laadpaal?
De keuze voor een laadunit aan de wand of op een paal is allereerst een kwestie van smaak. Een oplaadpunt aan de wand is iets netter weggewerkt en hangt wat meer uit het zicht. Wenst u geen laadbox aan de wand of heeft u er geen ruimte voor, dan is een laadpaal een goed alternatief. Het voordeel van een laadpaal is dat deze goed bereikbaar is. Een laadpaal is dus net weer wat toegankelijker dan een wandbox. Maar dit hangt uiteraard ook van de lengte van de laadkabel af.

Andere opties voor thuisladen
Voor het thuisladen van uw elektrische of hybride auto kunt u ook voor een mobiele lader kiezen (afhankelijk van uw type auto en accu). Het voordeel van een mobiele lader is dat u geen laadbox aan hoeft te schaffen en te installeren. U laadt namelijk gewoon via het Schuko stopcontact. Dit scheelt u kosten en ruimte. Echter, laden via een vaste unit gaat een stuk sneller dan laden via het stopcontact.

Laadkabeldiscounter.nl: kwalitatieve producten voor een scherpe prijs
Of u nou voor een laadstation met wandbevestiging of een laadpaal kiest, bij Laadkabeldiscounter.nl kunt u zeker zijn van hoogwaardige producten van goede kwaliteit. Neem dus gerust eens een kijkje in onze shop!

 

Lees meer