Hoe werkt een thuislader en hoe werkt zo’n mobiele lader voor thuis?

Met een thuislader - ook mobiele lader genoemd - kan de elektrische auto via het gewone Schuko stopcontact thuis worden geladen. Voor opladen via het 220 / 230 volt stroomnet is zo'n mobiele thuislader uitgerust met de nodige elektronica.

NAAR DE SHOP | THUISLADERS

De auto laden via het normale stopcontact wordt veel toegepast. De hiervoor benodigde mobiele laadkabel (thuislader) beschikt over geavanceerde elektronische functies. Deze zorgen voor de communicatie tussen de laadapparatuur van de auto en het stroomnet. Daarnaast beveiligt de elektronica tegen onder- en overspanning, en het zorgt voor het automatisch stoppen van het laadproces en een automatische herstart. Bovendien heeft dit type lader een aardlekbeveiliging.

Welke mobiele thuislader?
Er zijn mobiele laders voor Type 1 en Type 2 connectie aan autozijde. Aan de zijde van het stopcontact bevindt zich als gezegd een Schuko stekker, maar er zijn ook mobiele laders voor CEE. De snelheid van thuisladen via het stopcontact is zeker voor auto's met een kleinere accu vaak voldoende. Dit geldt al helemaal als er een normale nacht tijd is voor het laden.

Uitgebreidere informatie over thuisladers en/of direct een mobiele lader kopen


Hoe werkt een thuislader en hoe werkt zo’n mobiele lader voor thuis?