Welke lengte heb ik nodig voor mijn laadkabel?

Doorgaans worden nieuwe laadkabels voor de elektrische auto verkocht met een lengte van 4 meter, 6 meter, 8 meter of 10 meter. Maar ook het bestellen van een extra lange kabel voor elektrisch laden is mogelijk - vanwege kwaliteitsbehoud echter tot op zekere hoogte.

NAAR DE SHOP | LADER OP LENGTE

Een EV laadkabel van 6 meter lang wordt nog het meest verkocht. Hiermee zijn de meeste bezitters van een elektrische auto flexibel genoeg bij het parkeren ten opzichte van het laadpunt. Een kabel met lengte van 6 meter is ook nog steeds goed te hanteren. Tankt u diverse, vooraf soms onbekende openbare laadpalen? Kies dan eerder voor een variant van 8 of zelfs 10 meter.

Langere laadkabel op maat
Via Laadkabeldiscounter.nl kunt u ook een extra lange kabel op maat bestellen. De grens ligt daarbij - ook voor een hoge kwaliteitskabel - op ongeveer 20 meter. Is de kabel langer, dan zal deze door spanningsverlies minder tot onvoldoende goed gaan werken.

Een langere laadkabel weeg (tot flink) méér. Hou daar rekening mee. Hoe verder de auto van het laadstation verwijderd zal staan, hoe meer de flexibiliteit van een langere kabel echter van meerwaarde is, ondanks de toename aan gewicht. Daarbij maakt het ook verschil of u de laadkabel wel of niet altijd mee moet nemen onderweg.

Laadkabel van 15-20 meter?
Een laadkabel van 15 tot 20 meter meenemen in de auto, is echt een 'flinke joekel', zowel qua gewicht als ruimte. Daarbij maakt ook het aantal fasen (aders) van de kabel een merkbaar verschil. Zo weegt een 3-fasige laadkabel nog veel méér dan een 1-fasige kabel. En een 32A laadkabel is weer zwaarder dan een 16A laadkabel.

Eventueel twee kabels: een kleine en een grotere
Overigens is het natuurlijk óók mogelijk om twee laadkabels te kopen. Bijvoorbeeld één minder lange voor onderweg en/of op vakantie. En indien nodig een extra lange voor thuis of op het werk indien de situatie daar om vraagt.

Webshop
Kies een laadkabel op lengte (en lees desgewenst méér over de lange en minder lange laadkabels)! Zie daarbij ook de categorieën laadkabels 4 meter, laadkabels 6 meter, laadkabels 8 meter en laadkabels 10 meter. Welke lengte u ook kiest, ze liggen in ons eigen magazijn op voorraad en zijn er absoluut voor een lage prijs. Bestelt u de nieuwe lader vóór 22.00 uur vandaag, dan geldt: morgen in huis. 

NAAR DE SHOP | LADER OP LENGTE

 

Welke lengte heb ik nodig voor mijn laadkabel?