Bestel de nieuwe Ratio Solar Box met korting!

  • Geplaatst op
Bestel de nieuwe Ratio Solar Box met korting!

Nieuw model Ratio Solar Box. Snel bestellen = korting!

De nieuwe Ratio Solar Box is op Laadkabeldiscounter.nl tijdelijk verkrijgbaar met een aantrekkelijke korting. Als pre-order is de Solar Box vanaf 1 juli korte tijd te koop voor €899,95 inclusief btw. Origineel kost deze €979,95. Afhankelijk van de uitvoering lopen de kortingen in deze webshop verder op. Bestel dit nieuwe solar laadstation van Ratio hier extra voordelig.

Een vernieuwd product zonder prijsverhoging. Sterker nog, juist met korting, voor de vroege bestellers. ‘Profiteer ervan zolang het kan’ is dus de slogan die hier zeker van toepassing is!

Met korting in de pre-order kopen:

Nieuwe Ratio Solar Box | 32A | 3 fase | 5 meter vaste laadkabel | Type 2

Nieuwe Ratio Solar Box | 32A | 3 fase | 10 meter vaste laadkabel | Type 2


Aanvullende tip

Meteen een aanvullende tip voor kopers van een Ratio Solar Box laadstation. Namelijk, op Laadkabeldiscounter.nl blijft ook het voorgaande model te koop, eveneens met een mooie korting. Die nog altijd moderne solar laadstations zijn bij ons voortaan te koop voor een vaste lage prijs!


Wat is de Ratio Solar Box?

De Ratio Solar Box maakt het mogelijk om de auto te laden met zonnepanelen. Na de eenmalige investering in zonnepanelen kunt u de hiermee 100% gratis opgewekte energie ook gebruiken voor de elektrische auto. Met de Solar Box blijft daarnaast laden vanuit het vaste elektriciteitsnet mogelijk. Op één netvoeding kunt u tot vier Solar Boxen aansluiten.

 

Ratio Solar Box

 

De voordelen van de nieuwe Ratio Solar Box

Ratio brengt nu een nieuwe, verbeterde versie van de Solar Box op de markt. De hamvraag is: waarin verschilt deze nieuwe uitvoering met de vorige? Wat zijn de voordelen ervan?

Nieuwe functies: Smart Solar en Basic
De grootste verandering is de functie Smart Solar, als aanvulling op de basisfunctie Pure Solar. De functie Smart Solar vult het laden met de beschikbare zonne-energie, indien nodig, aan met netstroom. De eveneens nieuwe functie Basic zorgt voor direct laden, zonder rekening te houden met actueel verbruik. Daarnaast heeft deze Solar de stand ‘Smart’ – inclusief Dynamic Load Balancing – naast nog altijd de laadstand Fast (Charging).

Pure Solar: laden op zonne-energie al vanaf 1 fase
In de modus Pure Solar laadt de auto, de naam zegt het al, enkel en alleen op met zonne-energie. In tegenstelling tot het vorige model hoeft het laadstation daarbij niet te wachten op 6 ampère over 3 fases om te kunnen beginnen met zonneladen. De auto laadt met de nieuwe Solar Box al met 1 fase. Ook al is de PV opbrengst dan beperkt, solar laden is dan wel gewoon ‘alvast’ mogelijk. Dus ook met weinig zonnepanelen en/of bij weinig zonopbrengst.

Smart Solar: met één druk op de knop overschakelen naar vaste stroom
Bij weinig zon is er alsnog de mogelijkheid van snel en efficiënt laden met alle beschikbare stroom. Dankzij de nieuwe functie Smart Solar is dat heel eenvoudig. Het wisselen van Pure naar Smart kan namelijk met één druk op de knop. Het laden verloopt daarmee automatisch óók via het reguliere stroomnet. En met behulp van Fast Charging kunt u onveranderd kiezen voor zo snel mogelijk laden; met de beschikbare energie van het net.

Nieuwe Ratio Solar Box: nog meer verschillen

De vernieuwde Solar Box biedt nog meer voordelen. Zo is er Dynamic Load Balancing. Deze functie past de laadsnelheid van de laadbox aan op het overig verbruik in huis of ander pand. Dit beschermt het gebouw tegen overbelasting, met behoud van maximaal laden.

De Solar-modus zorgt voor 100% groen autoladen, ofwel met volledig groene zonne-energie. Terwijl u optimaal gebruikmaakt van de beschikbare zonnepanelen, is ook de hoeveelheid energie die de lader uit het stroomnet moet halen, eenvoudig instelbaar.

Eenvoud in gebruik staat voorop. Géén overbodige opties, maar simpelweg de overzichtelijke functionaliteit Plug & Charge.

Als vermeld kan met de nieuwe Solar Box van Ratio het zonneladen beginnen met 6 ampère over één enkele fase. Bij het vorige model, en bij de meeste andere 3-fasige laadstations, is hiervoor minimaal 3 keer 6 ampère benodigd, ofwel 6A per fase.

Het vernieuwde model beschikt verder standaard over een kWh meter, onder meer voor het aflezen van de meterstanden.

 

Nieuwe Ratio Solar Box

 

Verbeterde handleiding & uitgebreid installatiepakket

Tevens is de handleiding van de meest recente versie van de Solar Box verbeterd, op basis van feedback van partners en installateurs. Bovendien is het installatiepakket verder uitgebreid. Bij levering ontvangt u standaard een compleet pakket met sensor box, meetklemmen, boorsjabloon en de verbeterde gebruiksaanwijzing / stappenplan. Daarmee maken we voor u de succesvolle installatie ervan zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk.

"De Ratio Solar Box heeft alles wat ik nodig heb om te laden, zoals Dynamic Load Balancing, een vaste kabel en de mogelijkheid om te laden op zonnepanelen, zonder onnodige extra's!" Johan van der Stoel, een tevreden klant

 

‘Made in Holland’
De nieuwe Ratio Solar Box is het resultaat van een nuchtere ‘Made in Holland’-achtergrond, en doorontwikkeling op basis van ruimschoots een decennium aan EV-kennis en -ervaring. Dit in combinatie met een standaard hoge kwaliteit van de onderdelen en het productieproces, en met oog voor eenvoud. De gebruiker kan hierdoor rekenen op de beste prijs-kwaliteit solar lader, goed voor zorgeloos gebruiksgemak en een lange levensduur.


"Laadkabeldiscounter.nl is voor Ratio een betrouwbare reseller"

Jaap Berg, Business Development Manager EV, is blij met de nieuwe en verbeterde versie van de Solar Box. "We hebben nu de Solar functionaliteit geïntegreerd in ons eigen platform. We gebruiken geen separate controller meer, maar hebben de techniek en hardware volledig in eigen beheer. Dat geeft ons en het product veel extra mogelijkheden."


Ratio Electric

 

Berg licht ook de update van het design toe. "Zwart is dé kleur voor elektronische apparaten. Denk aan tv’s, mobiele telefoons en bijvoorbeeld smart watches. Daarnaast hangt de lader vaak aan de gevel van een huis en het oog wil ook wat. Ratio heeft voor het nieuwe model gekozen voor een neutraal design, met dito kleur. Maar ook hebben we aandacht behouden voor de functionaliteit van het ontwerp; zo is er door het ronde design altijd een plek voor je laadkabel."


Als gezegd kan de Ratio Solar Box op in deze shop worden gekocht met een aantrekkelijke korting. "Vanuit Ratio werken we al jarenlang méér dan tevreden samen met Laadkabeldiscounter.nl en andere webshops van Media 73 B.V.", zegt Berg. "Ze houden een goede voorraad en een ruim productaanbod aan van onze Ratio-oplossing, en we hebben altijd een leuk en goed contact met het team. Laadkabeldiscounter.nl is voor Ratio een betrouwbare reseller."

Meer productinformatie en/of direct bestellen?

Koop (pre-order) nu de nieuwe Ratio Solar Box met korting!